Biozendo infraroodcabines homepage

Home   >   Te duur?

Te duur?

Inderdaad, er zijn infraroodsauna’s aan lagere prijzen. Maar ook een pak duurder. Vaak cabines met vergelijkbare afmetingen. Hoe dat komt? Aangezien infraroodcabines bij velen relatief onbekend blijven, is het niet makkelijk om deze grote prijsverschillen te begrijpen. Misleidende uitleg maakt de verwarring compleet. Maar als je logisch redeneert dan begrijp je snel waarom de ene infraroodsauna duur is en de andere goedkoop. Twee dingen: één het product en twee de verkoopmethode.

Infraroodsauna A contra infraroodsauna B

Infraroodsauna’s uitgevoerd in kwaliteitshout zoals ceder, zijn duurzamer dan cabines in sparrenhout, hemlock of plaatmateriaal. In goedkope infraroodsauna’s worden vaak schadelijke stoffen gebruikt (lijm, vernis) en zijn de stralers en regelsystemen op termijn onbetrouwbaar door de minderwaardige elektronische componenten. Industriële, metalen infraroodstralers zijn minder efficiënt en dus goedkoper dan bijv. onze minerale BIO-keramische stralers, die op kleine schaal en ambachtelijk gefabriceerd worden. Een goede infraroodcabine is snel opgewarmd en zal je lichaam al bij een lage convectietemperatuur diep opwarmen. Bij een minder goed exemplaar, is de opwarmtijd lang en de binnentemperatuur een stuk hoger, dus minder comfortabel. Vooral Nederlandse bedrijven kopen grootschalig aan in China en overspoelen de markt met goedkope infraroodcabines. Eén algemene regel: korte tijd na de aanschaf van een goedkoop product, wordt de vreugde over de lage prijs al snel geruild voor de ergernis over de slechte kwaliteit.

Dure marketing, dure infraroodsauna’s

Grote merken maken veel publiciteit en werken met verdelers. Mooie brochures, radio- en TV reclame kosten veel geld en dat moet teruggewonnen worden. Ook de dealers hebben gemiddeld 30% marge op de verkoop van een infraroodcabine. Hierdoor is het kostenplaatje op het einde een stuk hoger.

Biozendo werkt kleinschalig en zonder tussenhandel. Alles gebeurt onder eigen beheer en de meeste Biozendo infraroodcabines worden verkocht dankzij mond-tot-mond reclame. Wij importeren en verkopen onze cabines rechtstreeks, beschikken over een eigen atelier voor aanpassingswerken en herstellingen en verlenen elk van onze klanten een persoonlijke en uitgebreide uitleg en dito service. Door deze directe, kleinschalige aanpak, bieden wij efficiënte infraroodcabines aan onklopbare prijzen.

Onze modellen

contact »