100% natuurlijke materialen voor een gezonde ontspanning
  • Koop uw accessoires online
  • Breng een bezoek aan ons advies- en testcentrum
  • Bezoek de Biozendo infraroodcabines op beurzen
  • Waarom een infraroodcabine? 10 goede redenen...

Natuurlijke materialen

  • materialen met eco-label
  • BIO-keramische stralers
  • cederhout met FSC-certificaat
  • lijmen op waterbasis
  • solventvrije vernis
  • zeer laag verbruik

100% natuurlijke materialen voor een gezonde ontspanning.

Elke Biozendo® infraroodcabine wordt samengesteld uit nauwkeurig geselecteerde materialen die stuk voor stuk voldoen aan het eco-label. Het hoogkwalitatieve cederhout, dat zowel voor de binnenkant als buitenkant gebruikt wordt, is afkomstig van leveranciers met een FSC label. Wij vinden ecologisch geŽxploiteerde wouden een absolute noodzaak in een wereld waar ongecontroleerde houtkap steeds meer zuurstofproducerende bossen laat verdwijnen. Het timmerwerk gebeurt hoofdzakelijk met spijkers en tand- en groefverbindingen; voor verlijmingen en afwerking wordt enkel ecologische lijm en vernis gebruikt.

De BIO-keramische stralers - het hart van elke Biozendo® infraroodcabine - bevatten een uitgekiend mengsel van zand en mineralen dat zich rond een elektrische weerstand bevindt en gevat zit in een gebakken kleien buis. Alle gebruikte grondstoffen zijn van natuurlijke oorsprong en geven geen enkele uitstoot van schadelijke gassen tijdens de infraroodsessie. Onze stralers worden kleinschalig en op ambachtelijke wijze vervaardigd en onderscheiden zich hierdoor van de industrieel en op grote schaal gefabriceerde infraroodsystemen. Metingen hebben ook duidelijk aangetoond dat onze BIO-keramische stralers, door hun minerale structuur, geen electrosmog veroorzaken binnenin de cabine, zoals vaak het geval is met metalen infraroodstralers. Het authentieke concept van de BIO-keramische straler benadert het dichtst de deugddoende, natuurlijke stralingswarmte van een warme stenenmassa en wordt door de menselijke huid optimaal geabsorbeerd en via de bloedbanen tot in de kern van het lichaam gebracht om te resulteren in een intense, heilzame opwarming.

 

Klanten en hun Biozendo®

getuigenisAls zelfstandigen is het bij de familie Meert uit Aalst altijd druk, druk, druk. Na de hectische dagtaak hebben ze niet veel zin meer om nog extra actief te zijn. Tenzij een zalig halfuurtje in de infraroodcabine vooraleer onder de wol te kruipen. De batterijen worden snel terug opgeladen en met een ontstpannen geest worden de klanten 's anderendaags als immer vriendelijk verder geholpen.
[meer getuigenissen]

 

Eco Certified Cedar

 

concept & design: Flockdesign