100% natuurlijke materialen voor een gezonde ontspanning
  • Koop uw accessoires online
  • Breng een bezoek aan ons advies- en testcentrum
  • Bezoek de Biozendo infraroodcabines op beurzen
  • Waarom een infraroodcabine? 10 goede redenen...

Natuurlijke materialen

  • materialen met eco-label
  • BIO-keramische stralers
  • cederhout met FSC-certificaat
  • lijmen op waterbasis
  • solventvrije vernis
  • zeer laag verbruik

100% natuurlijke materialen voor een gezonde ontspanning.

Elke Biozendo® infraroodcabine wordt samengesteld uit nauwkeurig geselecteerde materialen die stuk voor stuk voldoen aan het eco-label. Het hoogkwalitatieve cederhout, dat zowel voor de binnenkant als buitenkant gebruikt wordt, is afkomstig van leveranciers met een FSC label. Wij vinden ecologisch geŽxploiteerde wouden een absolute noodzaak in een wereld waar ongecontroleerde houtkap steeds meer zuurstofproducerende bossen laat verdwijnen. Het timmerwerk gebeurt hoofdzakelijk met spijkers en tand- en groefverbindingen; voor verlijmingen en afwerking wordt enkel ecologische lijm en vernis gebruikt.

De BIO-keramische stralers - het hart van elke Biozendo® infraroodcabine - bevatten een uitgekiend mengsel van zand en mineralen dat zich rond een elektrische weerstand bevindt en gevat zit in een gebakken kleien buis. Alle gebruikte grondstoffen zijn van natuurlijke oorsprong en geven geen enkele uitstoot van schadelijke gassen tijdens de infraroodsessie. Onze stralers worden kleinschalig en op ambachtelijke wijze vervaardigd en onderscheiden zich hierdoor van de industrieel en op grote schaal gefabriceerde infraroodsystemen. Metingen hebben ook duidelijk aangetoond dat onze BIO-keramische stralers, door hun minerale structuur, geen electrosmog veroorzaken binnenin de cabine, zoals vaak het geval is met metalen infraroodstralers. Het authentieke concept van de BIO-keramische straler benadert het dichtst de deugddoende, natuurlijke stralingswarmte van een warme stenenmassa en wordt door de menselijke huid optimaal geabsorbeerd en via de bloedbanen tot in de kern van het lichaam gebracht om te resulteren in een intense, heilzame opwarming.

 

Klanten en hun Biozendo®

getuigenisWel we zijn nu een maand ( dat is 30 dagen) na de levering van onze cabine en we zijn er al 30 keer in geweest. Dus alle dagen, het is gewoon zalig. Ondertussen zijn er al verschillende mensen komen kijken en ze kunnen er allemaal niet aan uit hoe dat die cabine hier naar boven is geraakt.( het was dan ook millimeterwerk) Nogmaals veel dank voor uw professionele aanpak. Ik heb speciaal voor op de website eens voor de verandering een gedichtje geschreven dat je gerust moogt publiceren. Het gaat als volgt : Satori, Satori, Satori, waar was je toch al die jaren, verdorie. Dagelijks maken we nu van jou gebruik, het zweet loopt in fijne straaltjes van onze buik. We komen iedere keer buiten met een brede glimlach op ons gezicht, we zijn van onze zorgen en pijn even verlicht. Dus iedere morgen voor dag en dauw zijn wij graag heel dicht bij jou. Familie Van der Wildt uit Schelle.
[meer getuigenissen]

 

Eco Certified Cedar

 

concept & design: Flockdesign