Geniet en ontspan in een Biozendo infraroodcabine
  • Koop uw accessoires online
  • Breng een bezoek aan ons advies- en testcentrum
  • Bezoek de Biozendo infraroodcabines op beurzen
  • Waarom een infraroodcabine? 10 goede redenen...

De Biozendo® infraroodstralers

  • BIO-keramisch = authentiek
  • klei, zand en mineralen
  • 100% natuurlijk
  • hoogste emissiviteit
  • hoge absorptie door huid
  • diepgaande, geborgen warmte

Terug naar de essentie met de BIO-keramische straler

Het hart van de Biozendo® infraroodcabines bestaat uit BIO-keramische stralingselementen van Japanse makelij. Deze authentieke stralers werden reeds gebruikt einde jaren 1970 in de allereerste infraroodcabines die voor particulier gebruik gebouwd werden in Japan en Korea en worden algemeen erkend als de oudste en veiligste stralers voor gebruik in infraroodcabines.

De BIO-keramische straler is een afgeleide van de in de medische sector gebruikte zirconium keramische straler, een uitvinding uit 1965 van de Japanse dokter Tadashi Ishikawa dat op punt gesteld werd door een onderzoeksteam van Fuji Medical. De zirconium keramische straler werd (en wordt) als medisch apparaat gebruikt om patiŽnten met uiteenlopende kwalen gaande van spier- en gewrichtsklachten, hart- en bloedvatenziekten tot huidaandoeningen, een warmtebehandeling te geven. Via de werking van deze straler kan men patiŽnten in een lichte koortstoestand brengen waarbij in het lichaam een aantal heilzame en genezende mechanismen op gang gebracht worden.

BIO-keramische stralers bevatten, net zoals elk ander type infraroodstaler, een elektrische weerstand om warmte en dus infraroodfrequenties op te wekken. Deze 6 meter lange, tot 60 cm gereduceerde spiraalweerstand zit ingebed in een los mengsel bestaande uit 11 verschillende soorten zand en mineralen, alle van natuurlijke oorsprong. Het merendeel van het mengsel bestaat uit quartz zand en magnesiumoxide maar ook gemalen lavasteen, talk en magnesiet (speksteen) maken oa. deel uit van dit unieke mengsel. De elektrische weerstand en de mineralen worden omhuld door een dikwandige huls in gebakken klei. Ook de klei is afkomstig van natuurlijke bodems en wordt daarna op ambachtelijke wijze in holle vorm geperst en gebakken tot een zwarte keramische buis. Om een evenredige verdeling van de opgewekte infraroodstraling te verkrijgen, bevindt er zich achter elke BIO-keramische straler een concave reflector uit gepolijst aluminium.

Biokeramische spiraalDe precisie waarmee de ronding van de reflector gebogen wordt zorgt voor een homogene verdeling van de infraroodstraling in de cabine maar geeft tevens geconcentreerde, diepwerkende infraroodstraling wanneer men als gebruiker met een lichaamsdeel dichter tegen de straler gaat aanleunen.

De fysische eigenschappen van de gebruikte mineralen zorgen in combinatie met de keramische huls van de BIO-keramische straler voor een zeer hoge emissiviteit. Emissiviteit is de term die gebruikt wordt om de mate van energetische straling uit te drukken van een object in verhouding tot de ideale straler, de zogenaamde perfecte zwarte straler, uitgedrukt in een schaal van 0 tot 1 (met 1 als de maximum waarde voor deze perfecte zwarte straler). Een gepolijst aluminium of metalen oppervlak heeft bijvoorbeeld een emissiewaarde van slechts 0,1 tot 0,6 terwijl BIO-keramiek een waarde noteert tussen de 0,85 tot 0,95. Bij deze hoge emmisiviteit worden golflengtes vrijgegeven die schommelen tussen de 4 en 9 micrometer. Afhankelijk van het type, heeft de menselijke huid een gemiddelde absorptiegraad (= de mate waarbij infraroodstraling door een object wordt opgenomen en omgezet in warmte) van ongeveer 0,93. De BIO-keramische straler werd speciaal ontworpen om een emmissiewaarde te bereiken dat optimaal overeenstemt met de absorptiegraad van onze huid. Een metalen of Incoloy® straler haalt slechts een maximum van 0,60 als emmisiewaarde waardoor men met dit type stralers naar een hoger elektrisch vermogen moet gaan, en dus de temperatuur in de cabine een stuk hoger (50 ŗ 60°C) moet worden gebracht om een diepe zweetreactie uit te lokken. Dit gaat ten koste van het comfort en het gevoel van welbehagen tijdens de infraroodsessie. In een Biozendo® infraroodcabine gaat men dankzij de doeltreffendheid van de BIO-keramische stralers reeds intens zweten vanaf 38°C, wat toch heel wat aangenamer en verdragelijker is dan 55°C. Men kan hierdoor veel makkelijker een langere tijd in de cabine verblijven waardoor het therapeutisch effect automatisch versterkt wordt.

BIO-keramische stralers kenmerken zich door een zachte, comfortabele en natuurlijke stralingsenergie, vergelijkbaar met de stralingswarmte van een opgewarmde steen of van gedempt zonlicht. Zij benaderen heel sterk de stralingswarmte van de stenen in de Keltische en indiaanse zweethutten. Het specifieke mengsel van zand en mineralen en de porceleinen (ofte keramische) huls genereren lichaamseigen infraroodfrequenties die zeer goed door onze huid geabsorbeerd worden en geleidelijk omgezet worden in warmte.

Biokeramische spiraal Deze warmte wordt dan via de onderhuidse bloedbanen getransporteerd naar de kern van het lichaam met een ontspannend en pijnstillend effect als gevolg.

Vandaag worden BIO-keramische stralers nog maar zelden gebruikt in infraroodcabines. Toen men in de jaren tachtig vanuit Korea en Japan op grote schaal infraroodcabines begon te exporteren naar de Verenigde Staten en Europa kwam immers een intrinsiek nadeel van de BIO-keramische straler naar boven: de broosheid van de gebakken kleien, porceleinen huls. Tijdens het transport en de montage van cabines braken heel wat stralers tot grote ergernis van de klanten en lokale importeurs. Als oplossing voor dit logistieke probleem heeft men in eerste instantie de fragiele BIO-keramische huls vervangen door een (goedkopere) niet met zand gevulde straler met een witte, industriŽle keramische huls die wel een stuk slagvaster is maar nog steeds vrij breekbaar blijft. De ultieme oplossing werd gevonden door de broze keramische hulzen te vervangen door onbreekbare, metalen buizen. Eerst werd roestvrij staal gebruikt, daarna aluminium, daarna vlakke platen en uiteindelijk een legering met de gepatenteerde merknaam Incoloy® (eigendom van het Amerikaanse bedrijf Special Metals Corporation). Deze laatste heeft met infrarood als dusdanig niks te maken maar wordt al te vaak voorgesteld als de meest performante infraroodstraler, terwijl het in wezen handelt om een materiaal dat bijna hoofdzakelijk gebruikt wordt om elektrische weerstanden te bouwen die men naast de petrochemische sector ook terugvindt in was- en vaatwasmachines, elektrische boilers, koffiezetapparaten, enz, omwille van de goede weerstand tegen corrosie en bijtende chemische stoffen. De onbekende naam Incoloy® laat de sluwe marketeer en verkoper echter toe om indrukwekkende verhalen op te dissen waarmee men de goedgelovige consument via pseudo-wetenschappelijke argumentatie onterecht gaat manipuleren. Klik hier voor een overzicht van de verschillende toepassingen van Incoloy®.

Bij Biozendo® infraroodcabines houden we ons koppig bij de essentie, namelijk de authentieke BIO-keramische straler. Niks gaat boven deze originele straler die bijna veertig jaar geleden speciaal en enkel en alleen ontwikkeld werd om infraroodcabines te bouwen. Geen enkele straler in het lang- en middengolvig infraroodspectrum die achteraf op de markt kwam kan de eigenschappen van de BIO-keramische straler evenaren. Het origineel blijft zoals steeds heel wat beter dan de vele kopieŽn. Het probleem van de broosheid is niet opgelost maar dit vangen we op door alle cabines vanuit één punt te verkopen, te vervoeren en ze ook zelf bij de klanten te monteren. Dit mag echter niet de indruk wekken dat een Biozendo® infraroodcabine uiterst kwetsbaar is, wel integendeel. Eénmaal de cabine geÔnstalleerd is, kan ze tegen een "serieuze" stoot en zal u levenslang kunnen genieten van een authentieke, eerlijke en exclusieve infraroodcabine met de efficiŽnte en comfortabele infraroodstraling van de originele BIO-keramische stralers.

 

Klanten en hun Biozendo®

getuigenisDhr & Mevr Hallemans uit Zandhoven zijn gek op het zalige gevoel dat ze hebben na het gebruik van hun cabine. Maar ook verkoudheden en griepjes worden steevast bestookt met de heilzame infraroodstraling.
[meer getuigenissen]

 

concept & design: Flockdesign