Geniet en ontspan in een Biozendo infraroodcabine
  • Koop uw accessoires online
  • Breng een bezoek aan ons advies- en testcentrum
  • Bezoek de Biozendo infraroodcabines op beurzen
  • Waarom een infraroodcabine? 10 goede redenen...

Basisprincipes

  • IR-A of kortgolvig
  • IR-B of middengolvig
  • IR-C of langgolvig
  • alle stralers geven mix
  • veel minder convectie
  • directe opwarming huid

Infraroodstraling technisch uitgelegd

Afhankelijk van de beoogde doelstellingen worden in de medische wereld, de professionele huidverzorging en de wellness verschillende types infraroodstraling gebruikt. Algemeen kan men stellen dat het infraroodspectrum kan ingedeeld worden in kortgolvige (IR-A), middengolvige (IR-B) en langgolvige (IR-C) stralen. Korte golflengtes leveren zichtbaar licht op en geven direct voelbare warmte zoals van een straalkacheltje. Midden en lange golflengtes zijn compleet onzichtbaar en veroorzaken alleen energie en warmte wanneer ze in botsing komen, bijvoorbeeld met ons lichaam. In de Biozendo® infraroodcabines wordt gebruikt gemaakt van traditionele BIO-keramische buisstralers. Net zoals alle andere types infraroodstralers (magnesiumoxide, aluminium, roestvrij staal, Incoloy®, Philips Vitae®, carbon paneelstralers enz.) zenden deze een verzameling uit van A, B en C stralen maar de output van midden- en langgolvige straling is het hoogst. De elektromagnetische infraroodstralingstraling verwarmt slechts in geringe mate de lucht in de cabine maar zorgt voor een relaxerende warmtesensatie en een algemene stimulatie van onze onderhuidse weefsels en cellen.

Keramische straler

Wij worden vaak benaderd door mensen die via internet of brochures informatie inwinnen omtrent de verschillende soorten infraroodcabines en hun respectievelijke stralingsbronnen. Een steeds weerkerende opmerking is dat men door de grote diversiteit aan informatie niet goed weet wat nu wel of niet als juist kan beschouwd worden. Elke verkoper van infraroodcabines heeft wel één of ander argument om aan te tonen dat de stralers die hij gebruikt de beste en gezondste zijn . Er wordt gegoocheld met golflengtes, indringingsdieptes, medische rapporten, PEW waarden en allerhande andere, ingewikkeld klinkende theorieën. Ook de NASA en patenten uit de ruimtevaart zijn nooit veraf en worden steevast gebruikt om via listige argumentatie de geïnteresseerde koper te imponeren en om de tuin te leiden. Momenteel is er tevens een boeiende wedloop aan de gang voor de langste garantieperiodes. De wettelijke tweejarige garantietijd wordt boudweg verlengd tot levenslange garantie alsof het om een miraculeus object gaat dat eeuwig de tand des tijd kan weerstaan, zonder de levensverwachting van het verkopende bedrijf in vraag te stellen. Wees alert en kritisch en gebruik het gezond verstand bij het interpreteren van deze berg van informatie.

Als aandachtige lezer hopen we u een coherenter verhaal te kunnen voorstellen. Een verhaal dat logisch opgebouwd is en, zoals zovele uitvindingen en technische vernieuwingen, gebaseerd is op toevallige gebeurtenissen enerzijds en wetenschappelijke feiten anderzijds.

Indien u gedetailleerde informatie wenst over de verschillende soorten infraroodbronnen, dan kan u vrijblijvend hierover vrijblijvend hierover contact met ons opnemen met ons opnemen. Rekening houdende met uw specifieke toepassingen en vragen helpen wij u graag verder. Om u echter wat wegwijs te maken in de infraroodtechnologie, maakten we een beknopte inleiding en een kort overzicht van de verschillende soorten infraroodstralers.

 

Klanten en hun Biozendo®

getuigenisKinesitherapeut Luc Heremans uit Elewijt combineert de heilzame werking van de infraroodcabine met een weldoende aromatherapie. Ga gerust eens langs en kom als een nieuw mens terug buiten.
[meer getuigenissen]

 

concept & design: Flockdesign