Geniet en ontspan in een Biozendo infraroodcabine
  • Koop uw accessoires online
  • Breng een bezoek aan ons advies- en testcentrum
  • Bezoek de Biozendo infraroodcabines op beurzen
  • Waarom een infraroodcabine? 10 goede redenen...

Effecten van de infraroodcabine

  • Ontspannen en genieten
  • Pijn verlichten
  • Ontgiften
  • Betere doorbloeding
  • Stralende huid
  • Diepere slaap

Vraag en antwoord

Indien u op uw vragen betreffende infrarood en infraroodcabines in onderstaande lijst geen antwoord kan terugvinden, aarzel dan niet ons te contacteren met uw vraag.

Wat is het verschil tussen een traditionele Finse sauna en een Biozendo infraroodcabine?

In een traditionele sauna genereert een oven temperaturen tussen de 80 en 100 graden, vaak gecombineerd met vocht. De opwarming van het lichaam gebeurt hier door convectie via de warme omgevingslucht. De saunagang duurt in totaal ongeveer anderhalf uur, korte periodes in de sauna afgewisseld met intervallen met koude douches. Door de werking van de BIO-keramische stralers bekomt men in een Biozendo infraroodcabine een diepgaande warmte die als het ware vanuit het lichaam komt. Dit in een verluchte ruimte met een aangename, droge temperatuur die geleidelijk stijgt van 25 graden in het begin van de sessie tot maximum 50 graden op het einde. Het grote voordeel van de infraroodcabine is de geleidelijke opbouw van de warmte waardoor het lichaam geen warmteschok ervaart zoals in de klassieke sauna. De Biozendo infraroodcabines zijn compact, makkelijk monteerbaar en kunnen met hun lage vermogen en verbruik zo aangesloten worden op het normale elektriciteitsnet.

[top]

 

Hoe lang duurt een infraroodsessie?

Een gemiddeld infraroodbad neemt 20 tot 30 minuten in beslag. Reeds na een vijftiental minuten beginnen de meeste personen intens te transpireren, zo'n tweemaal meer dan in een traditionele sauna. Nadien neemt men een lauwe douche en geniet men tijdens een heerlijke rustpauze van een glaasje vers vruchtensap of water.

[top]

 

Hoeveel maal per week mag ik de infraroodcabine gebruiken?

In principe staat hier geen limiet op. Om het echter aangenaam te houden en te kunnen genieten van de heilzame effecten wordt aangeraden om zo'n twee tot driemaal per week gebruik te maken van de cabine.

[top]

 

Wat is het geheim van de doeltreffendheid van de Biozendo infraroodcabines?

Onze cabines worden gebouwd volgens het concept van de allereerste infraroodcabines en zijn uitgerust met de authentieke BIO-keramische stralers. Alles staat in functie van eenvoud en efficientie. Een Biozendo infraroodcabine brengt u in een toestand van zachte hyperthermie, stimuleert de metabolische processen, versnelt het genezingsproces en verhoogt de algemene weerstand. Het lichaam wordt bij elke infraroodsessie als het ware een beetje verjongd en versterkt.

[top]

 

Waar kan ik de cabine plaatsen?

Elke Biozendo infraroodcabine is zowel binnen als buiten afgewerkt in eerstekeus cederhout. De buitenkant vertoont geen onsierlijke bedieningspanelen waardoor het geheel eruit ziet als een stijlmeubel dat zich in elke leefruimte laat integreren. Omdat infraroodwarmte helemaal droog is dient geen evacuatie van vochtige lucht voorzien te worden. Door het lage vermogen kan de cabine in het gewone stopcontact geschakeld worden en blijft de energiefactuur uiterst laag.

[top]

 

Waarom zijn de Biozendo infraroodcabines enkel verkrijgbaar in FSC ceder?

Het cederhout dat gebruikt wordt is afkomstig uit ecologisch geexploiteerde wouden waardoor wij resoluut kiezen voor de natuur. Elke gevelde oude boom wordt vervangen door een nieuw aangeplant jong exemplaar. Als geen andere houtsoort is ceder bestand tegen temperatuur- en vochtschommelingen. Zelfs na jarenlang gebruik zal ceder niet kromtrekken, barsten of splinteren. Tevens heeft de lekkere geur van ceder ontsmettende en slijmoplossende eigenschappen. Uit onderzoek is ook gebleken dat het kortvezelige, harsvrije cederhout de beste houtsoort is om de infraroodstralen binnenin de cabine optimaal en gelijkmatig te reflecteren wat de efficientie ten goede komt.

[top]

 

Hoe moet een infraroodcabine onderhouden worden?

Technisch gesproken is elke Biozendo infraroodcabine volledig onderhoudsvrij. De BIO-keramische stralingselementen garanderen een jarenlage efficiente werking en hoeven niet vervangen te worden. Wij bieden een garantie van 10 jaren, zowel structureel als voor de stralers. Wel moet de cabine binnenin regelmatig met een vochtige spons gereinigd worden. Dit om de kringen die het transpiratievocht nalaten te verwijderen.

[top]

 

Mag ik in bepaalde gevallen de cabine niet gebruiken?

Hoewel het gebruik van onze cabines bijna altijd ongevaarlijk is, raadpleegt u best een geneesheer indien uw gezondheid twijfel hieromtrent mogelijk maakt. Hoogzwangere vrouwen, personen onder invloed van bepaalde medicatie of bij ernstige zwellingen na verstuikingen, wordt het afgeraden een infraroodcabine te gebruiken. Tijdens een infraroodsessie brengt men het lichaam in een lichte koortstoestand en dat kan in bepaalde gevallen complicaties opleveren. Patienten die lijden aan auto-immuunziekten dienen steeds hun arts te consulteren voor de aanschaf van een infraroodcabine. Jonge kinderen (onder de 5 jaar) mogen geen volledige sessies nemen omdat hun thermoregulatie nog niet genoeg op punt staat om hen voldoende te laten afkoelen. Mensen met hart- en bloedvatenproblemen, hoge en lage bloeddruk worden daarentegen aangeraden om regelmatig de cabine te gebruiken omdat de progressieve vasodilatatie tijdens de sessie een gunstig preventief en curatief effect heeft.

[top]

 

Kan een infraroodcabine helpen bij het afvallen?

Als bijkomend hulpmiddel wel. Doordat men in een infraroodcabine het lichaam geleidelijk opwarmt, zal het systeem van thermoregulatie in werking treden met cardio-vasculaire stimulatie als gevolg. Uit onderzoek blijkt dat bij een sessie van een half uur tot 340 calorieen verbrand kunnen worden. In feite is het lichaam tijdens de infraroodsessie heel actief omdat het reageert op de kunstmatig opgewekte warmtestress. Een hevige zweetreactie is het gevolg en hart en bloedvaten worden gestimuleerd wat resulteert in een passieve vorm van lichaamstraining.

[top]

 

Is het moeilijk om een Biozendo infraroodcabine te installeren?

Helemaal niet. Zowel de blokcabines als de paneelcabines zijn eenvoudig monteerbaar (zie hiervoor de rubriek montage). Het systeem laat toe om de cabine gemakkelijk te verplaatsen of te verhuizen zonder te moeten breken of te beschadigen. Het geheel is in losse delen transporteerbaar. Simpelweg de stekker in het stopcontact stoppen en de cabine is klaar voor gebruik. Wel moet omzichtig te werk gegaan worden omdat ceder, de houtsoort waaruit de volledige cabine is opgebouwd, zacht is en daardoor gevoelig voor krassen en deuken. Ook onze BIO-keramische stralers zijn relatief broos waardoor de panelen voorzichtig dienen gemanipuleerd te worden. Als service naar de klant toe installeren wij wel al onze cabines zelf en, indien nodig, helpen wij bij het verhuizen en verplaatsen ervan.

[top]

 

Wat is nu de 'beste' infraroodstraler? Is er werkelijk zo een groot verschil tussen Bio-keramische stralers, industrieel keramische stralers, Incoloy stralers, vlakke paneelstralers en korte golf stralers (oa. Philips Vitae)?

Bijna dagelijks krijgen wij diezelfde vraag te horen. En terecht want wanneer men zich gaat informeren omtrent de werking van infraroodcabines leest en hoort men immers de wildste verhalen omtrent de werking van de infraroodstralers. Elke verkoper van infraroodcabines zal wel een verhaal kunnen opdissen om te bewijzen dat zijn stralers de allerbeste zijn. Hierbij wordt steevast beweerd dat de dieptewerking in de huid efficienter is, er betere ontgifting is, meer pijnverlichting, enz... Men deinst er niet voor terug om te overtuigen met wetenschappelijke onderzoeken terwijl deze eigenlijk nooit met objectieve documenten kunnen gestaafd worden (maw, deze onderzoeken bestaan niet). Vraag maar eens aan de verkoper naar het officieel bewijs hiervan en al vlug zal hiervoor een of andere smoes verzind worden. Ook de golflengtes en nanometers zullen je op den duur om de oren vliegen. Een vaak voorkomend verhaal is dat over het NASA patent van de Incoloy straler. Incoloy is een patent van het Amerikaanse bedrijf Special Metals Corporation en heeft met infrarood en zeker met NASA totaal niks te maken. Met een beetje gezond verstand zal u al vlug deze kletspraat kunnen onderscheiden van de juiste informatie. Wees op uw hoede en laat u niet om de tuin leiden door al die marketingpraatjes. Op onze site vindt u hieromtrent heel wat informatie maar u mag ons steeds bellen of bezoeken om vrijblijvend de waarheid te horen achter deze pseudo-wetenschappelijk verpakte verkoopstrucjes.

[top]

 

Hoeveel verbruikt een Biozendo infraroodcabine? Waar kan ik ze plaatsen? Komt er vocht vrij tijdens het gebruik?

De elektrische vermogens van onze cabines zijn zeer laag in vergelijking met een traditionele sauna. Rekening houdende met een gemiddeld vermogen van 2000 Watt, ligt het verbruik rond de 0,20 euro per half uur infraroodbad. Een Biozendo cabine kan overal geplaatst worden: in slaap- en badkamers, kelder, zolder, garage, zelfs buiten in een chalet of tuinhuis. Een gewoon stopcontact is voldoende en extra evacuatie van vochtige lucht is niet noodzakelijk. Infraroodstraling zorgt immers voor een droge warmte zonder vrijgave van stoom of vocht in de ruimte waar de cabine is opgesteld.

[top]

 

 

Klanten en hun Biozendo®

getuigenisEen Biozendo infraroodcabine zorgt niet enkel voor ontspanning en pijnverlichting maar verhoogt ook aanzienlijk uw energie en kracht. Kijk maar wat er gebeurt bij de familie Tijdgat Quintijn uit Zottegem nadat ze hun cabine hebben gebruikt. Misschien heeft Panoramix hier iets mee te maken?
[meer getuigenissen]

 

concept & design: Flockdesign