Geniet en ontspan in een Biozendo infraroodcabine
  • Koop uw accessoires online
  • Breng een bezoek aan ons advies- en testcentrum
  • Bezoek de Biozendo infraroodcabines op beurzen
  • Waarom een infraroodcabine? 10 goede redenen...

Natuurlijke pijnstiller

  • diepdringende warmte
  • betere doorbloeding
  • ontspant spieren
  • minder gewrichtspijn
  • mildert krampen
  • vrijgave endorfines

De infraroodcabine lokt een lichte koorts uit en zorgt zo voor aanmaak van endorfines, onze lichaamseigen pijnstillers.

De therapeutische voordelen van warmte zijn lang bekend. Reeds van in de vroege Oudheid werden verschillende ziekten behandeld met allerhande warmtetherapieŽn.

Het heilzame effect van de Biozendo® infraroodcabine wordt grotendeels teweeggebracht door het lichaam in een toestand van zachte hyperthermie te brengen. Dat betekent dat onze lichaamstemperatuur, normaal geregeld rond de 37įC, op een progressieve wijze naar omhoog wordt gebracht tot ongeveer 38įC a 38,5įC. Een infraroodsessie resulteert dus in een lichte koortstoestand. In deze omstandigheden gaat de hypothalamus, onze "hormonale thermostaat", de afgifte van endorfines aanwakkeren en deze laatste zijn onze natuurlijke, lichaamseigen pijnstillers. Tijdens een infraroodsessie gaan ook onze bloedbanen lichtjes uitzetten waarbij het onderhuidse opgewarmde en zuurstofrijke bloed beschadigde zenuwbanen en gespannen spiergroepen bereikt die de chronische pijnen veroorzaken. De betere doorbloeding in combinatie met een lichte verhoging van de lichaamstemperatuur resulteren in een pijnverlichting en een ontspannen, licht euforisch gevoel. Kinesitherapeuten, artsen en en reumatologen erkennen dit gegeven en raden frequent hun patiŽnten aan om een infraroodcabine aan te schaffen om klachten onder controle te houden en chronische pijnen te verlichten.

Tijdens het infraroodbad worden een aantal suggestieve hulpmiddelen gebruikt om ook mentaal volledig te relaxen. Uw favoriete muziek, een vleugje etherische olie, gekleurd licht of lichttherapie maken van de infraroodsessie een onvergetelijk moment van diepe, innerlijke rust. Op die manier zorgen niet enkel de fysische mechanismen maar ook de mentale ontspanning voor een harmonisering van ons lichaam.

Deskundigen noteerden bij regelmatig gebruik van de infraroodcabine een positieve invloed op spierpijnen en gewrichtsklachten zoals artrose, reumatoÔde artritis, reuma, fybromyalgie, enz. Een Biozendo® infraroodcabine model Medino werd gebruikt in een onderzoek naar de invloed van zachte hyperthermie op het cardiovasculaire systeem. Uit de conclusie van het onderzoek leren we dat het lichaam tijdens de infraroodsessie specifieke eiwitten vrijmaakt die een sleutelrol spelen in het voorkomen van hart- en bloedvatenziekten.

Samengevat kunnen we stellen dat onze infraroodcabines via de diepgaande warmte, de betere doorbloeding en een efficiŽnte ondersteuning bij de ontgifting zorgen voor een significante verlichting van verscheidene kwalen en pijnen.

 

Klanten en hun Biozendo®

getuigenisBij Biozendo kreeg ik eindelijk een duidelijk beeld van wat er allemaal op de markt was. Waarom welke houtsoort, soorten stralingselementen, enz. Biozendo breekt de concurrentie niet af maar promoot zijn eigen product! De cabine is heerlijk ontspannend en helpt goed tegen mijn rug- en nekklachten. Je kan er op elk ogenblik gebruik van maken en ze eist weinig onderhoud bij een laag energieverbruik. Ik had me deze cabine al veel vroeger moeten aanschaffen! Dhr Arents uit Meerbeke.
[meer getuigenissen]

 

concept & design: Flockdesign